Eesti toidutööstused valivad taas südamega tegijat (0)
Article title
Lunden Food OÜ tootmishoone. Foto internet

Eesti Toidutööstuste sädeinimesi tunnustavale “Südamega tegija” konkursile esitati sel aastal 16 kandidaati. Liidu juhtkogu valitud viie kandidaadi seast selgitab tiitli võitja välja rahvahääletus. Kandidaat on ka Lool tegutsev Lunden Food.

2020. aastal on “Südamega tegija” konkursi viie kandidaadi hulgas Lunden Foodi arendusdirektor Vambola Moores, Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk, Scanola Baltic kontorijuhataja Janne Birk, Tere Piimatööstuse Põlva tootmisüksuse tootevalmistaja Kadri Arjukese ning Valio Eesti tootearendusspetsialist Tiina Korjus.

Konkursi võitja selgitamisel osaleb traditsiooniliselt ka rahvas, kes saab kuni 12. oktoobri keskpäevani Toiduliidu Facebooki lehel oma lemmikkandidaadi poolt hääletada. Võitja kujuneb rahvahääletuse ja liidu juhtkogu hindamistulemuste põhjal. Võitja kuulutatakse välja maailma toidupäeval 16. oktoobril.

Loo ettevõtte arendusdirektor

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul annab konkurss võimaluse tänada ja tunnustada neid inimesi, kes on suure osa oma karjäärist ja tööelust ka Eestimaise toidukauba tootmisesse ja arendamisesse panustanud. “Eesti toidutööstustel on palju, mille üle uhke olla ning üks on kindlasti need pühendunud inimesed, kelle käe all eestimaine toit valmib,” sõnab Potisepp.

Üks selliseid ongi Olivia brändi all rapsiõli tootva Scanola Baltic kontorijuhataja Janne Birk, kes on ettevõttes töötanud juba 19 aastat. Ostujuhi assistendina alustanud Janne tegeleb tänaseks ka personali-, raamatupidamis- ja turundusteemadega, olles kujunenud meeskonna tõeliseks tugisambaks. Janne Birk seisab hea, et kõigil on alati tahtmine tööle tulla, motiveerib töötajaid panustama ja on hea meeskonna hing.

Valmistoidutootja Lunden Food (tegutseb Lool) arendusdirektor Vambola Moores on tõeline toidugurmaan ja -fänn, kes toob aasta-aastalt värskeid mõtteid ka valmistoidumaailma. 2008. aastal ettevõttes peakokana alustanud Vambola on tänaseks arendusdirektor, ta on loonud tootearenduse osakonna ja toimiva köögimeeskonna ning aidanud luua tootmisstruktuuri ja arendada ettevõtet selliseks, nagu see täna on.

Tere piimatööstuse Põlva tootmisüksuse tootevalmistaja Kadri Arjukese on piimatoodete valmistamisega tegelenud juba 40 aastat. Piimandusharidusega Kadrile pakub valitud amet siiski endiselt huvi ja väljakutseid. Samuti on Kadri Põlva tootmisüksuses omamoodi mentoriks noorematele – ta teeb kõik endast oleneva, et iga uus töötaja omandaks vajalikud teadmised ning sulanduks kollektiivi.

Selgus oktoobri keskel

Saaremaa lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk on tootmisosakonna tööd korraldanud viimased 23 aastat, kuid lihatööstuses on Ave olnud juba alates 1986. aastast. Rahuliku ja sõbraliku Ave positiivsus innustab ka teisi töötajaid, samuti on Ave alati valmis kolleege abistama ning on jalad-maas suhtumisega kiire probleemide lahendaja.

Valio tootearendusspetsialist Tiina Korjus on Laeva meiereis töötanud alates 2001. aastast, panustades pea 20 aastat kodumaiste piimatoodete arendamisesse. Näiteks on tema käe all valminud hõrgud Alma Pudingud, Muah koorejogurtite seeria ja mitmed dipikastmed.

Tiina on näide töös õppijast, kes on sihikindlalt ja järjepidevalt tegutsenud iseenda arenguks ja täiendamiseks – näiteks täiendab ta end rahvusvahelistel messidel, kuid katsetab ka laboris uute maitsetega.

Selleaastaste “Südamega tegija” kandidaatidega saab alates 28. septembrist tutvuda lähemalt Toiduliidu Facebooki lehel ning 12. oktoobrini saab sealsamas oma lemmikule ka hääle anda.

Seejärel asub kandidaate hindama taas Toiduliidu juhtkogu, kes valib välja toidutööstuse “Südamega tegija” tiitli võitja. Võitja puhul hinnatakse lisaks töötaja staaži pikkusele ka seda, kuidas kandidaat on panustanud ettevõtte arengusse, töökeskkonda ja -kollektiivi, kuidas ta on nii enda oskusi arendanud kui ka nooremaid kolleege välja õpetanud.

Tänavu valitakse toiduainetööstuse “Südamega tegijat” juba kuuendat aastat – möödunud aastal omistati tiitel Gustav Cafe peakondiiter Õie Pritsonile.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.