Saada vihje
Tabasalus Gurmee Garaažis nüüd ka Kalamajakas (0)

Kalamajaka turundusjuht Indre Tekko (keskel), <a href=

Kolmapäeva hommikul avati Tabasalus uus kalakauplus, Pärnus ja mujalgi Eestimaal hästi tuntud Kalamajakas. Ja kus siis mujal kui Gurmee Garaažis. Erinevat liha pakkuv gurmeepood ootas juba ees.

„Gurmee Garaaž pole sugugi ebatavaline nimi, ainult siin, Eestimaal, ei olnud varem gurmeed pakkuvat garaaži,“ naerab selle „garaaži“ omanik Monika Rõbtšenko. „Aga mujal, näiteks Mehhikos ja Itaalias on sellist nime kandvad müügikohad üsnagi tavalised.“ Nii et Rõbtšenkot võib pidada Gurmee Garaaži maaletoojaks, õieti Tabasallu importijaks.

„Tabasalu valisin selle pärast, et olen seal kaua elanud, tunnen kõiki läbi ja lõhki,“ räägib hoone haldaja. Gurmee Garaažis olevad firmadki on valitud selle järgi, keda hoone omanik varem tundis, kellega on koostöökogemus.

Aastaid seisis varasemat nime „Kala+“ kandev kauplus maantee veeres keset asulat tühjana, räämas aknad innovaatilist „tulesüütajat“ ootamas.
„Minu idee ongi tuua erinevaid kvaliteettoiduaineid pakkuvad ettevõtted,“ kinnitab Rõbtšenko.

Kalapoe esimene päev

Kalakaupluse avamise päeval, kolmapäeval, oli Pärnu Kalamajaka üks osanikke, müügi- ja turundusjuht Indrek Tekko ise leti taga.
„See koger küll natuke liigutab, aga ega ta sellepärast veel minema hüppa,“ seletas ta kalaletti uurivale väikemehele. Emale aga pakkus: „Võtke sinimerikarpe. Või ogahaid. Haid Harjumaal mujalt ei saa.“

Turundusjuhi kinnitusel on kalavalik protsentides väljendades 60:40 Eesti vetest püütud kala kasuks. Imporditakse mereande aga erinevatest maailma riikidest.

Avamispäeval olid letis lisaks ogahaile kaugemate vete kaladest veel paltus, Niiluse ahven, Arktika paalia, Atlandi tursk jne. Tuttvataest kaladest ootasid ostmist lest, siig, ahven, haug, koha… Praegu pole kalurite kinnitusel meie vetel aga kalapüügiks ilm just kõige parem.
„Pärnu Kalamajakal on paadid ja püügivahendid nii Peipsil kui Pärnu lahel. Püüame, töötleme, turustame. Müüme ise püütud kala ka Eestist välja,“ loetleb Indrek Tekko Kalamajaka tegevusalasid. Tabasalu valiti Harjumaal välja sellepärast, et tegu on mereäärse kandiga, aga kalakauplust polnud. Kunagi kalaga kaubitsenud „Kala+“ tegeles enne uste sulgemist rohkem alkoholimüügi kui mereandidega. Pealegi kutsus tuttav inimene, kellega juba varasem koostöökogemus, Tabasallu.

Peatselt ka kalaresto

Esimesel päeval oli Kalamajakas askeldamas küll kuus müüjat, aga tavapäevadel see nii ei jää, leti taga piisab kahest-kolmest inimesest, arvab Indrek Tekko. Leti taga müüs ka Diana Tekko. Turundusjuhi enda energia kulub pärast kaupluse avamist juba uuele projektile, kalarestole sealsamas Gurmee Garaažis, otse kalakaupluse kõrval

„Tahame seal ainult kalatoite pakkuda,“ kinnitab Indrek Tekko. Suvepealinnas Pärnus on Kalamajaka kohvik vägagi menukas. Küllap leiavad ka Harjumaa gurmaanid õige koha üles.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.