Saada vihje
Aasta õppija on köögis kõiges meister (0)
Aasta Õpetaja galal “Eestimaa õpib ja tänab“ tunnustati ka kolme aasta õppijat. Tiitli said kokk Kristel Hunt Keilast, capsule noor harfimängija Kaisa-Lelena Žigurs Tallinnast ning loodusteaduste olümpiaadidel tublilt esinenud Richerd Luhtaru Tartust.

Tunnustust on 2013. aastal Keila kooli lõpetanud noor kokk pälvinud varemgi. Kristel Hunt on kuulunud AEHT 28. aastakonverentsil erialavõistlustel Itaalias kuldmedali võitnud kokkade võistluse (nouvelle cuisine) kolmeliikmelisse esindusse. Samuti on ta saanud Teko meistrivõistlustel parima noorkoka tiitel.
Aga kõik kaalub üles aasta õppija tiitel. “Mulle oli see üllatus, et mind paljude hulgast välja valiti. Aga tunnustus on väga meeldiv,” ütleb Hunt, kes meenutab, kuidas ETVst helistati ning pakuti võimalust teha videoklipp. Hunt arvas, et see on õpetajate tänugala vaheklipp ning Lasnamäel koduses Tallinna teeninduskoolis see tehtud sai. “Lõpetasin kooli tänavu suvel. Eks sealt mind välja pakutigi. Sain galal väikese Joosepi kuju, haridus- ja teadusministri tänukirja ning veel kaunilt kujundatud õpilaste ja õpetajate-nominentide nimekirja,” räägib Hunt.

Kodune eeskuju

Kuidas sai Keila neiust kokk? Kristel ütleb, et “süüdi” on kodused eeskujud. “Ema oli kondiiter, vend on kokk. Olen koos emaga katsetanud ja küpsetanud näiteks kringleid,” meenutab ta. Pärast Keila kooli lõpetamist aastal 2013 oli kohe selge, et õppida tuleb kokandust Tallinna teeninduskoolis. Samal ajal töötas Hunt omal erialal Keila tervisekeskuses ning hiljem ka Tallinnas. Kaks suve tegutses ta Hiiumaal.

Noor kokk kummutab arvamuse, et töö köögis on lihtne ja kõht kogu aeg täis. “See on füüsiliselt ja vaimselt raske töö. Vahetus algab hommikul kell 9-10 ja kestab tavaliselt 14-16 tundi. Lõunapause pole, aega peaaegu ei ole, köögis on palav ja kitsas,” ütleb Hunt. Õhtul koju jõudes pole enam mingit viitsimist ega aega endale korralikku kolmekäigulist söögikorda lubada.

Tulevane veinikelner

Hunt räägib, et on meister kõikidel aladel. Ehk et valmistab eelroad, kuumad ja külmad toidud, magustoidud, praed, supid ja muu. Milline on aga neiu lemmiktoit? “Kui ma sööma lähen, siis eelistan itaalia või vana head Vahemere kööki. Hea lihtne valmistada,” seletab ta. Aga meeldib ka Põhjala köök koos eesti maitsega.

Tuleviku tahab neiu siduda sommeljeeametiga. Tegemist on kelneriga, kes muuhulgas soovitab ja serveerib toitude juurde veine. Jaanuaris läheb ta õppima Eesti sommeljeede kooli. “Tahan näha ka teeninduspoolt, et kuidas käib restoranides ja kohvikutes töö lauas ja saalis,” põhjendab ta. Et saada asjast praktikas aimu, siis töötab Hunt praegu ka ise teenindajana. Loomulikult ei saa neiust kohe pärast kooli lõppu sommeljee. “Alguses läbin baaskursuse ja olen veinitundja. Teine aste noorem sommeljee ja alles kolmas aste täieõiguslik sommeljee,” seletab ta.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.