Nordecon ehitab 11,6 miljoni euroga Kernu ümbersõidu (0)
Article title
Kose-Võõbu teelõigu ehitus mullu sügisel. FOTO: Maanteeamet

Nordecon sõlmis maanteeametiga lepingu Tallinn-Pärnu-Ikla maanteel Kernu ümbersõidu ehitamiseks, tööde maksumus on 11,6 miljonit eurot.

“Kernu ümbersõidu projekt on jätkuks eelmisel aastal valminud Ääsmäe-Kohatu 2+1 teelõigule, mille ehitas samuti Nordecon AS,” ütles maanteeameti põhja regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Tükk pressiteate vahendusel.
“Kernu ümbersõidu rajamine toob sellel teel kaasa olulise liiklusohutuse taseme tõusu. Kernu külast läbi minev liiklus suunatakse külast mööda uuele trassile: see on kindlasti hea uudis Kernu küla elanikele, aga ka kõigile liiklejatele,” lisas Nordeconi juhatuse liige Ando Voogma.

Ümbersõidu teelahendus saab olema 2+1 möödasõidualadega, keskel põrkepiirdega ning lubatud sõidukiirusega 100 kilomeetrit tunnis. Praegune küla läbiv liikluskiirus on piiratud 60 kilomeetrit tunnis.
Uus Pärnu maantee trass pöörab olemasolevalt maanteelt paremale vahetult peale Kernu tanklat ning läbib valdavalt põllumaid ja üksikuid metsaalasid. Ristumine kõrvalmaanteega 11360 on lahendatud eritasandilise liiklussõlmena. Ulukite ohutuse tagamiseks on kogu trassi ulatuses kavandatud loomatarad ja üks ülekäigukoht, kus on tarakatkestus 100 ulatuses ja teelahendus on 1+1. Lisaks on tee alla on kavandatud ka 7 konnatruupi.

Projekt hõlmab katendi ehitust, mullete ehitust, tehnovõrkude rajamist, truupide ja drenaaži rajamist, viaduktide ehitust, haljastust, liikluskorraldusvahendite paigaldust, asfaltbetooni paigaldust. Jalakäijatele rajatakse kergliiklusteed. Olemasolev Kernu vaheline teelõik jääb kohaliku liikluse teenindamiseks.

Kernu ümbersõidu ehitustööd kestavad 20 kuud, ehitus algab 2019. aasta aprillis või mais ja valmib 2020. aasta lõpuks. Peaprojekteerija on Roadplan OÜ ja Skepast&Puhkim OÜ, omanikujärelevalvet teostab Sweco Est OÜ. Tööde maksumus on 11,6 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks.
Nordeconi ehituskontserni 2018. aasta müügitulu oli 223 miljonit eurot. Alates 2006. aastast on emaettevõtte aktsiad noteeritud Nasdaq Tallinna börsi põhinimekirjas.
(BNS/HE)

 

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.